Over dit werk kan ik de hele dag vertellen!

Noreddine Benmhamed (48), klantmanager Apeldoorn

“Klantmanager is een heel dankbaar beroep. Maar het moet je wel passen, anders houd je het niet vol. Ik werk al tien jaar met dak- en thuislozen, mensen die echt niets meer hebben. Ik ben er om hen te helpen bij hun vragen en problemen. Ik begeleid ze, breng ze in contact met de Stadsbank voor schuldsanering, haal ze uit hun sociaal isolement en laat ze wennen aan een arbeidsritme. Het gaat erom dat ze meedraaien in de maatschappij. Dat lukt vaak heel goed.

‘Ik werk al tien jaar met dak- en thuislozen; het gaat erom dat ze meedraaien in de maatschappij’

Ik begeleid ook ex-gedetineerden. Sommigen hebben meerdere jaren vastgezeten. Voorheen stonden ze ineens voor je neus en dan moest je het maar oplossen. Sinds 2009 hebben we een prima samenwerking met justitie, waardoor we van tevoren weten wie wanneer vrijkomt en wat er aan de hand is. Dat is grote winst. Ik bezoek zo iemand in de gevangenis en maak een re-integratieplan dat klaarligt als hij vrijkomt. We kennen elkaar dan al; een basis voor wederzijds vertrouwen. De resultaten zijn goed. Mensen krijgen langzamerhand grip op hun leven en draaien mee. En er is nu minder recidive. Draaf ik door? Over dit werk kan ik de hele dag vertellen!”

Tekst: Jan Dobbe
Foto: Medea Huisman

Deel dit artikel!

01//2015

Reacties

  1. Geplaatst door: Johan Smit

    Jarenlang samengewerkt met Norredin. Mooi artikel, als zich iemand inzet voor deze doelgroep, dan is het wel… Jaren met hem soms door dik en dun gegaan en letterlijk met hem met de poten in de modder gestaan. Noredinne is er als je hem nodig hebt! succes! Voorheen gewerkt als casemanager Tactus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

01//2015