Nu kunnen we elkaar gedag zwaaien

Rabin Bhattoe (43), werkadviseur in Spijkenisse

“Natuurlijk ben ik trots op mijn werk! Dit werk doet ertoe, werpt vruchten af. Als werkadviseur heb ik zo’n 120 mensen onder mijn hoede. Met een groep van dertig tot veertig mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ben ik continu bezig. Wij werken met Work First: 20 uur per week werken cliënten op een werkplek van de gemeente, de overige uren krijgen ze sollicitatietraining en coachings- gesprekken.

‘Dit werk doet ertoe, werpt vruchten af’

Mensen die binnenkomen met het idee een tweederangsburger te zijn zie ik uitgroeien tot mensen die weten wat ze kunnen en willen en uiteindelijk een betaalde baan vinden waarin ze het ook nog eens heel goed doen! Laatst kreeg ik een bedanktelefoontje van een vrachtwagenchauffeur die ik sinds 2011 begeleidde. Hij was al zes jaar werkloos, had een gezin en kwam maar niet aan het werk. Oorzaak: hij kon slecht lezen en schrijven. Ik heb hem vier maanden lang getraind in het schrijven van sollicitatiebrieven. Met een modelbrief die we samen maakten, kreeg hij onlangs een baan als vuilniswagen- chauffeur; zijn droombaan! Hij rijdt in de wijk waar ik woon. Kunnen we elkaar gedag zwaaien.”

Tekst: Jan Dobbe
Foto: Guido Benschop

Deel dit artikel!

01//2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

01//2015