Ieder verhaal is bijzonder

Amanda Bruns (26)
integraal klantmanager in Zevenaar

Het mooie aan mijn werk is dat je mensen verder helpt en ze leert regie over hun leven te nemen. Ik werk met jongeren tot 27 jaar, met re-integratie als hoofdtaak. Iedere klant heeft een bijzonder verhaal dat maatwerk vergt. Zoals de Irakese jongen die al tien jaar in Nederland verbleef en een marginaal bestaan leidde. Nooit ingeburgerd, instabiel, er kwam niets van de grond.

‘Die jongen dook erin, haalde zijn diploma Nederlands en volgt nu een opleiding computertechniek’

Door intensieve gesprekken kwam ik erachter dat hij wel degelijk vooruit wilde. Hij zou graag met computers werken. Maar zijn Nederlands was slecht, dus stuurde ik hem op cursus. Tegelijkertijd heb ik hem een plek in de dagbesteding geboden, om arbeidsritme op te doen en andere mensen te ontmoeten. Dat was in één van de Stationsteams. Die houden toezicht op het station, ruimen op, zorgen dat fietsen in de stalling staan en helpen reizigers. Diefstal en criminaliteit nemen af. Een prima project, iedereen blij.

Die jongen dook erin, haalde zijn diploma Nederlands en volgt nu een opleiding computertechniek. Laatst stuurde hij zijn cijferlijst: voor Nederlands een 8,8 en voor computertechniek een 10. Beste van de klas! Dat had hij me beloofd, zei hij erbij. Geweldig toch!?”

Tekst: Jan Dobbe
Foto: Marco Vellinga

Deel dit artikel!

01//2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

01//2015